Milloin alkaa Suomessa maallepako?

Lähivuosikymmenninä voi tulla Suomessa paljon muuttoliikettä. Tulee maallepako. Gallipin mukaan 30 % suomalaisista haluaisi asua maaseudulla haja-asutusalueella. Vain 11 % haluaisi asua suurkaupungin keskustassa.

Ihmetyttää vihreiden politiikka. Eivät he aja haja-asutusalueiden etuja. Jos on kyse jostakin eläimestä, heti ollaan vaatimassa heille lajinomaisia elinolosuhteita. Heidän täytyy myös ajaa ihmislajin lajinomaisia elinolosuhteita. Ihminenhän on luotu elämään luonnossa. Suomessa tämä on vielä helppo ja halpa toteuttaa. Ja onhan tutkittu että haja-asutusalueilla asuvalla on pienempi hiilijalanjälki kuin kaupungissa asuvalla.

Ihmetyttää myös miten vähän käytämme järvirikkaassa maassa järvikalojamme. On lähiruokaa mitä parasta. On väärin että uusi kalastuslaki sortaa pieniä sivutoimisia kalastajia.

Olisiko aiheellista opettaa pakolaisia kalastamaan? Luulen, että sieltä löytyisi paljon henkilöitä jotka hyödyntäisivät järviemme rikkauksia.

Nautitaan mekin lähiruuasta. Kalat, metsänriistat, marjat, sienet ja mitä kaikkia yrttejä puhtaasta luonnostamme löytyy. Puhumattakaan mitä kaikkea voi puutarhassa viljellä.

Kyllä maalla täytyy myös ponnistella jokapäiväisessä elämässä, mutta täällä on paljon turvallisempaa kuin kaupungissa.

Tervetuloa tutustumaan maaseudun elämään.

Hyvää syksyä kaikille!